Hakab Logo

Om oss

Det här är HAKAB

Vi har varit lokala samhällsbyggare i trestadsområdet sedan 1984. Just det lokala perspektivet är viktigt för oss på många sätt inom våra verksamhetsområden mark, anläggning och entreprenad. Eftersom de arbeten vi utför ofta är komplexa skapar vi trygghet för våra kunder genom en högt utvecklad närservice som präglas av personliga kontakter och god lokalkännedom. Vi kan också genom vår lokala närvaro även se till att vår arbetsprocess är hållbar hela vägen. I nästa led arbetar vi t.ex med återvinning av material och hyr även ut maskiner. Våra kunder finns både i den privata och offentliga sektorn.

Så började det. Så fortsätter vi.

Även om det inte är så jättelänge sedan HAKAB grundades, var det ändå med ena benet i en gammal tid. Under startåret 1983 var den enda kunden det klassiska trollhätteföretaget Ferrolegeringar på Stallbacka. När denna enda kund lade ner sin verksamhet 1987 insåg vi snabbt att det var en överlevnadsfråga att anpassa oss till nya förutsättningar och vara extra lyhörda för våra kunders behov. Vi behövde bli mer mångsidiga och helst ta täten inom vår bransch i fråga om självutveckling. Det tar vi fortfarande fasta på.


Sedan mitten av 80-talet har vi gått från rivning, till markarbete, entreprenad och industri, vidare till maskinuthyrning. Och vi har inte tänkt sluta vara nyfikna på det som ligger och väntar i framtiden. Vi är stolta över att få jobba med entreprenader hos både nya och gamla trogna kunder. Inte bara inom industri, där vi har vårt arv, utan också hos företag inom både privat och offentlig sektor. Vi fortsätter gärna att ses som de lokala samhällsbyggarna.

Idag drivs Hakab av Sture, Magnus & Andreas.

Vi gör vår del för att värna om miljön

Visste du att bygg- och fastighetssektorn svarar för omkring 21 % av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser? Det är något vi är extra medvetna om när vi utför vårt dagliga arbete. Därför har vi skapat rutiner och faktiskt också affärsområden som hjälper till att minska miljöavtrycket i vår verksamhet.
Återbruk, hållbara materialval och andra materialbesparande åtgärder är bara några delar som vi jobbar aktivt med.

Recycling

Vi återvinner, och hjälper
sammarbetspartners återvinna
material under arbetets gång.

Resursbesparing

VI gör aktiva val för att
minska vårt bränsleutsläpp och
minimera energiförbrukningen.

Bra material

Vi lägger stort fokus på att välja
så miljövänliga material som
möjligt.

Minska spillet

Vi beställer bara in vad som
behövs och ser till att överblivet
material kommer till användning.

Vill du bli en del av oss?

Med HAKAB-loggan på arbetskläderna förväntas egenskaper som kunskap, pålitlighet och servicekänsla. I gengäld får du ofta uppleva den upplyftande känslan av nöjda kunder, ett sammansvetsat gäng kollegor och ett stort mått frihet.

Låter detta bra, tycker du? Då tycker vi att du ska kontakta oss. Vi är alltid intresserade att träffa människor som kanske senare också blir våra medarbetare.