Hakab Logo

Maskinpark

Maskinpark och maskinuthyrning

I och med branschen vi verkar i och projekten vi utför, är vi i behov av en hel del maskiner för att kunna bedriva vårt arbete så effektivt som möjligt. På Kardanvägen där vi har vårt kontor har vi också en stor bakgård med maskiner och förvaring. Denna bakgård är fylld till brädden med maskiner och verktyg som vi använder dagligen i våra uppdrag. Vi har dessutom valt att omforma vår maskinpark till en maskinuthyrning där andra entreprenörer som inte äger sina egna resurser har möjlighet att hyra våra. Hakabs maskinuthyrning innebär att vi kan bistå med utrustning över verksamhetsgränser, samt att vi i samverkan med andra samhällsaktörer minskar konsumtionen av bränsledrivna fordon.

Att vara verksam i byggbranschen innebär ett oundvikligt slag mot miljön i och med behovet av tunga maskiner, försäkringssäkrade material i plast, skörd av skog för trä etc. Vår medvetenhet kring att vår bransch är en stark bidragande faktor sporrar oss till att hela tiden leta efter nya sätt att arbeta som kan resultera i en lägre miljöpåverkan till samma kvalitet. En av våra främsta miljöaktiviteter, som också är en otroligt stor fördel i vår egen produktion, är just denna maskinpark.

Elektficerade resurser

Resurser vi kan hitta i vår maskinpark är bland annat grävmaskiner i flera viktklasser för att passa olika ändamål. Vi har också valt att investera en hel del i elektrificerade resurser för att minska vår och branschens negativa miljöpåverkan. Bränsledrivna resurser har länge varit det enda alternativet men på senare tid har nya tekniker och innovationer utvecklats och vi på Hakab är inte sena på att investera i allt som kan bidra till en mer hållbar värld. I vår maskinpark står tre stycken eldrivna Brokk-robotar med fjärrstyrd manövrering. Till dessa har vi olika redskap som enkelt kopplas på basen (grävskopor, gripskopor, rivningsgripar etc.) för flexibel användning. Förutom att robotarna är eldrivna och därmed inte släpper ut några avgaser, möjliggör de dessutom en bättre överblick av arbetet och operatören skyddas från skadliga vibrationer och osäkra områden. Vidare i vårt lager av miljövänliga resurser har vi tre stycken 29 tonare och två stycken 27 tonare som också drivs av ren el.

Våra maskiner

Hakab maskinuthyrning VOLVO EWR150E

VOLVO EWR150E

Hjulgrävare, 17 ton. Utrustad med GPS-Styrning & Kärra.

Antal: 1

Hakab maskinuthyrning VOLVO EC220DL

VOLVO EC220DL

Bandgrävare, 25 ton. Utrustad med GPS-Styrning.

Antal: 1

Hakab maskinuthyrning VOLVO EC250EL

VOLVO EC250EL

Bandgrävare, 29 ton. Utrustad med GPS-Styrning.

Antal: 3

Hakab maskinuthyrning VOLVO ECR235EL

VOLVO ECR235EL

Bandgrävare, 27 ton. Utrustad med GPS-Styrning.

Antal: 2

Hakab maskinuthyrning BROKK

BROKK

Elektrisk. I storlekarna 150, 170, 200 och 330. Inkl. grävaggregat.

Antal: 1

Hakab maskinuthyrning YANMARK VIO80

YANMAR VIO80

Bandgrävare, 9 ton.

Antal: 1

Hakab maskinuthyrning KOMATSU PC240LC

KOMATSU PC240LC

Bandgrävare, 27 ton

Antal: 1

Hakab maskinuthyrning KOBELCO SK75SR

VOLVO EWR150E

Bandgrävare, 8 ton.

Antal: 1

Kontakta oss för uthyrning

Är du intresserad av att hyra en av våra maskiner? Genom att hyra en maskin istället för att köpa ny håller vi nere användandet av bränsledrivna fordon och på så vis minskar utsläppen i naturen. Kontakta oss för att se om maskinen du behöver är tillgänglig!

Kontakta oss för uthyrning

Är du intresserad av att hyra en av våra maskiner? Genom att hyra en maskin istället för att köpa ny håller vi nere användandet av bränsledrivna fordon och på så vis minskar utsläppen i naturen. Kontakta oss för att se om maskinen du behöver är tillgänglig!

Fler tjänster

Våra tjänster mark och anläggning

Mark & anläggning

Markarbete. VA-sanering. VA-dränering. Rörläggning. Finplanering. Håltagning. Schakt. För privata och offentliga företag.

Våra tjänster industri och entreprenad

Industri & entreprenad

Markarbete. VA-sanering. VA-dränering. Rörläggning. Finplanering. Håltagning. Schakt. För industrier.

Våra tjänster betongarbete

Betong

Betongarbete. Grundläggning. Grön betong. Armering. Gjutning. För privata och offentliga företag och industrier.